top of page

Konstutställning Bengt Lindström

Storsjö Bygdegård i Storsjö kapell

På sin väg ut till världens konstmetropoler har delar av Bengt Lindström Art Tours utställning "Bengt Lindström, den Fornnordiska Mytologins Mästare" besökt tre platser i Sverige som betytt mycket för konstnären, Storsjö kapell, Mora och Timrå. Bengt Lindströms födelseby Storsjö kapell blev även 2018 utställningsplats för Flickorna från Champs-Elysées vår fjärde och sista förhandsvisning. Varje förhandsvisning är i sig helt unik, ingen den andra lik. Det blev en färgsprakande helg med ett urval av Bengts alla flickor i akryl.

Storsjö kapell

Förhandsvisningarna

Varje förhandsvisning är i sig helt unik, ingen den andra lik. Vi har visat utvalda konstverk ur samlingen på ett fåtal platser runt om i Sverige innan det är dags för utställningen att fortsätta ut till världens konstmetropoler. 

Bengt Lindström

Flickorna på Champs-Elysées

Curt Aspelin, arrangör:

"För mig är det viktigt att visa olika delar av den stora utställningen, särskilt för publiken i Storsjö kapell - Bengt Lindströms födelseplats. Det har varit en stor ära för Bengt Lindström Sällskapet att vi 2018 fick visa ett återkommande motiv, några av Bengt Lindströms alla flickor i akryl som vi skämtsamt brukar kalla

"Flickorna på Champs-Elysées".

Tack Storsjö kapell för ännu en unik konsthelg tillsammans med er."
Timrå Register

Ingrid Ronkainen, projektledare:

"Tack Storsjö för en bra respons. Flickorna på Champs-Elysees, som ställdes ut separat för första gången i Bengts födelseby, är nu packade och redo för nya visningar i USA."
bottom of page