top of page

Konstutställning Bengt Lindström

Storsjö Bygdegård i Storsjö kapell

På sin väg ut till världens konstmetropoler har delar av Bengt Lindström Art Tours internationella minnesutställning "Bengt Lindström, den Fornnordiska Mytologins Mästare" besökt tre platser i Sverige som betytt mycket för konstnären, Storsjö kapell, Mora och Timrå. Bengt Lindströms födelseby Storsjö kapell blev även 2018 utställningsplats för Flickorna från Champs-Elysées vår fjärde och sista visning i Sverige. Varje förhandsvisning är sig helt unik, ingen den andra lik. Det blev en färgsprakande helg med ett urval av Bengts alla flickor i akryl.

Förhandsvisningarna i Sverige

Varje förhandsvisning är i sig helt unik, ingen den andra lik. Under 2017 och 2018 visar vi  utvalda konstverk ur samlingen på utvalda platser runt om i Sverige innan det är dags för hela utställningen att fortsätta ut till världens konstmetropoler. 

Bengt Lindström

Flickorna på Champs-Elysées

Curt Aspelin, arrangör Bengt Lindström Art Tour

"För mig är det viktigt att visa olika delar av den stora internationella utställningen, särskilt för publiken i Storsjö kapell - Bengt Lindströms födelseplats. Det har varit en stor ära för Bengt Lindström Sällskapet att vi 2018 fick visa ett återkommande motiv, några av Bengt Lindströms alla flickor i akryl som vi skämtsamt brukar kalla "Flickorna på Champs-Elysées". Tack Storsjö kapell för ännu en unik konsthelg tillsammans med er."

Timrå Register

Ingrid Ronkainen, projektledare Bengt Lindström Art Tour

"Tack Storsjö för ett bra respons. Flickorna på Champs-Elysees, som utställdes för första gången, är nu packade och är redo för nya visningar i USA."

bottom of page