top of page
Norrköping 2024
Galleri Sander i Norrköping
13 JAN – 10 FEB 2024

Ny spännande konstutställning med den

färgstarka Bengt Lindström

I samarbete med Galleri Sander i Norrköping startar Bengt Lindström Art Tour det nya året med en fängslande Lindström-utställning. Bengt Lindström (1925–2008) blev under sin livstid en av Sveriges mest internationellt kända konstnärer. Det är med stolthet vi nu presenterar vår kommande utställning:

”Bengt Lindström, Rödluvan och Vargen”

BENGT LINDSTRÖM
Rubrik 5
RÖDLUVAN OCH VARGEN

Curt Aspelin, entreprenör, författare, ordförande Bengt Lindström Sällskapet,

arrangör Bengt Lindström Art Tour:

”En av höjdpunkterna i utställningen är Lindströms hyllade "Rödluvan och Vargen". Det är ett stort och mäktigt konstverk, 2 x 2 meter, målad 1992. Verket innehåller en fängslande komposition och speglar Lindströms fascination för naturens otämjda krafter och hans tro på de instinkter som förbinder människa och djur. "Rödluvan och Vargen" är privatägd och en av flera hundra Bengt Lindström-målningar som vi genom projektet Bengt Lindström Art Tour har förmånen att visa både nationellt och internationellt.”

Joakim Sander, gallerist Galleri Sander Norrköping:

Förutom den mäktiga ”Rödluvan och Vargen" kommer utställningen att visa många fler verk av Lindström, större och mindre oljemålningar, akryler, verk i blandteknik, den unika gobelängen och många litografier. Det här är en mycket efterlängtad konstutställning som kommer att fängsla konst-entusiaster i alla åldrar och ge publiken en unik möjlighet att få fördjupa sig i Lindströms uttrycksfulla konst. Dessutom kommer vi att under utställningen ha en mängd konst av Bengt Lindström till försäljning.”

Johan Cederlund, museidirektör Zornmuseet, adjungerad professor

i konstvetenskap vid Uppsala universitet:

”Bengt Lindström hade en exceptionell talang och distinkt stil. Genom stora, djärva penseldrag, klara levande färger och kraftfull symbolik skapade han ett visuellt språk som väcker både nyfikenhet och starka känslor. På den här utställningen kommer besökaren att få chans att utforska konstnärens djupa koppling till mytologiska väsen, Norden och fjällvärldens natur.”  

Ta nu tillfället i akt och fördjupa dig i Bengt Lindströms uttrycksfulla former och fängslande värld. Reservera den 13 januari 2024 för ett möte med Bengt Lindströms konstverk.

Utställningen pågår från 13 januari – 10 februari 2024

hos Galleri Sander, Norra Promenaden 33, Norrköping.

Varmt välkommen på vernissage

lördag den 13 januari 2024

klockan 11.30–15.00.

bottom of page